perjantai 9. heinäkuuta 2010

Blogi ajan tasalle ja reissuun!! :)

Juu, aika menee hurjan nopeasti. Ja kiireistä on elämä ollut. Nyt blogi ajan tasalle nopeasti vähän lyhennetyin tekstein…katsotaan, jos vielä ehtii joskus myöhemmin kirjoitella enemmän…
Tuosta edellä mainitusta Budapestin reissusta on jo 2 kuukautta. Kävimme silloin lauantaina vielä toisellakin kukkulalla (jossa linna, kirkko, viinin maistelua ym.), kävelimme joenrantaa ja ihailimme parlamenttitaloa ja jälleen sillan ylitettyämme joen toisella puolella aukioita, kirkkoja, hienoja rakennuksia, pääostoskatua ym. Ilta meni ravintolassa ja hotellin spassa. Sunnuntaina kävimme katsastamassa kaupungin isoimman kirkon ja jatkoimme sitten pitkää katua (jonka varrella oli kaikenlaista) eräälle aukiolle ja siitä suureen puistoon. Puistossa oli vaikka mitä ja sen katsottuamme kävelimme terrorimuseon kautta takaisin. Kävimme myös Margit-saarella. Maanantaina oli kylpyläpäivä :). Iltapäivästä suoritettiin sitten taas lisää kiertelyä. Tiistaina matkustettiin kotiin. Budapest oli hieno paikka ja paljon oli nähtävää. Kelikin oli ihan ok. Hyvä viikonloppu siis!

Reissun jälkeen keskiviikkona palasin töihin. Illalla juhlimme Veronican synttäreitä. en ole koskaan nähnyt niin isoa pizzaa, kuin Da Vinci-ravintolassa oli! Torstai olikin pyhä (helatorstai) ja taas vapaa :). Päivä meni rennosti kotosalla. Perjantaina sitten taas töihin ja viikonloppu Welsissä. Käytiin katsomassa Suomen peliä ja Verdachtissa (Jarin ja Juhan kanssa) perjantaina, muuten ei kummempia. Budapestin jälkeen keli muuttui huonommaksi; pilviseksi, sateiseksi ja viileäksi. Ja sitä kestikin sitten valitettavasti melkein koko toukokuun. Paikalliset olivat kauhuissaan ja muistivat joka väliin mainita, ettei kyseinen säätila ole normaalia toukokuussa. Pitäisi olla lämmintä…

Seuraava viikko (toukokuun tokavika) meni normiarjen parissa edelleen sateisissa merkeissä. Punkkirokotteen ensimmäisen osan kävin ottamassa, muuten aika standardia… Se kyseinen rokotus on täällä hyvä olla (ainakin jos luonnossa liikkuu).

Viikonloppuna sitten lähdettiin sinne luontoon. Tein pienen road tripin Jarin ja Kristianin kanssa Kristianin autolla. Oli tosi hieno reissu ja kelikin vähän parani :). Suunniteltiin reissua vielä perjantaina ja lauantaina lähdettiin. Ajettiin alkusählinkien jälkeen Halleiniin Salzburgin lähelle, jossa kuitenkin sellainen vuorelta alas laskettava”kärryrata” oli valitettavasti kehnon sään takia kiinni :(. Emme jääneet läheiseen suolakaivokseenkaan, koska halusimme ehtiä Werfenissä (ei kovin kaukana) olevaan jääluolaan. Sinne sitten ehdimme ja pääsimme. Näimme matkalla linnan ja kaapelikärry+kävelymatkalla luolalle ihan hienoja vuorimaisemia, jotka tosin olisivat olleet 100 kertaa hienommat ilman hurjaa sumua. Itse luolasto oli vaikuttava. Pääsimme sinne noin tunnin kierrokselle palelemaan oppaan ja lamppujen kanssa. Mutta hieno paikka siis! Sitten Bischoshofeniin syömään ja Innsbruckiin yöksi. Löysimme sieltä irkkupubin ja siideriä!! :)
Sunnuntaina teimme kierroksen aurinkoisessa Innsbruckissa (päänähtävyydet), joka vaikutti ihan kivalta kaupungilta. Kävimme myös katsomassa mäkihyppymäen, jossa mäkiviikolla hypätään. Se oli ihan magea paikka sekin. Sitten lähdimme ajamaan vuoristotietä upeiden maisemien läpi Saksan puolelle. Siellä kävimme katsomassa Neuschwansteinin kuuluisan linnan, joka olikin vuorella seistessään aikamoinen ilmestys. Kävimme linnassa kierroksella, söimme jne. Illalla ajoimme läheisen kylän kautta takaisin Itävallan puolelle ja Kitzbüheliin saakka yöksi.
Maanantaina kävimme vielä katsastamassa Kitzbühelin kylän ja ajoimme Krimmlin vesiputouksille (Euroopan korkein). Siellä tuli käveltyä paljon ja katseltua vaikuttavaa putousta (reilu 100 m kertaa kolme). Matka jatkui erään kylän, jossa kävimme syömässä, kautta Liechtensteinklammille, joka oli semmoinen rotko. Teimme pienen rotkovaelluksen rotkon pohjalla joen pauhatessa vieressä. Osittain ”polku” kulki vähän ylempänä kallion seinämällä. Ja taas näimme vesiputouksen. Lopuksi ajoimme kotiin maisemareittiä (järvien rantaa).

Seuraava viikko oli taas melko normaali ja jälleen sateinen. Viikonlopun olin Welsissä. Perjantaina lähdin vaihtareiden kanssa AMK-bileisiin naapurikaupunkiin. Ihan hyvä meno oli :). Muutenpa vkl meni kaikenlaisia asioita hoidellessa ja kotona ollessa.

Seuraava viikko, jo toukokuun viimeinen, oli melko kiireinen (mm. tulevien reissujen suunnittelun takia) ja kylmä. Torstaina oli jälleen pyhä ja sen lisäksi otin perjantain vapaaksi. Pitkä viikonloppu siis. Eli ei muuta kuin reissuun. Lähdin nyt ihan itsekseni. Kävin torstaina katsastamassa Halleinin ja nyt sen siellä olevan suolakaivoksen, jossa tehty kierros oli ihan hieno ja mielenkiintoinen. Yöksi matkustin etelään lähelle Italian rajaa Lienziin. Perjantaina keli muuttui kesäiseksi ja loppuvkl oli suorastaan helteinen! :) Sai maistaa taas kesää, nyt ihan kunnolla jo (tyyliin 30 astetta). Kiersin perjantaina Lienzissä, joka oli ihan kaunis paikka ja matkustin yöksi Salzburgiin (kunhan sain reppuni jumittuneesta lokerosta…). Lauantaille suunnittelemani Grossglocknerin (Itävallan korkein vuori) reissu valitettavasti peruuntui, joten lähdinkin sitten jo silloin Salzkammergutin alueelle. Kävin järvenrantakylissä St Gilgenissä ja St Wolfgangissa. Niiden välin matkustin lautalla. St Wolfgangissa kävin myös vuorella katsomassa maisemia, jotka olivat super-upeat. Myös kylät olivat ihania. Illalla matkustin Bad Ischliin, jossa ehdin vielä illalla katsastaa kaupungin ja käydä sellaisessa viinitapahtumassa. Sunnuntai oli jälleen mahtava päivä maisemien ja säänkin puolesta. Kävin ensin Dachsteinissa korkealla vuorialueella (kaapelikärry), jossa maisema oli hyvin erilainen kuin alhaalla vihreässä laaksossa; kivikkoista ja karua ja vielä lunta! Kävelin pienen matkan sellaiselle näköalapaikalle, jossa näkymä hakkasi varmaan kaikki tähän asti näkemäni. Mieletöntä! Alas tultuani oli vuorossa Halstätter-järven kiertäminen kävellen. Se oli kyllä kanssa tosi mahtavaa maisemien puolesta. Vaellus päättyi Halstattiin, jossa ehdin nopeasti katsoa kylän läpi, ennen kuin piti kiiruhtaa junalle ja kotiin.

Seuraavalla viikolla sää jatkui tosi mahtavana ja se olikin sitten hyvä oikeastaan koko kesäkuun yhtä kylmää ja sateista viikonloppua lukuun ottamatta. Tiistaina kävin Iuriin ja Veron kanssa lähikaupungissa Steyerissä työkeikalla. Kävimme testaamassa eräiden värien printattavuutta. Seuraavana päivänä otin lomaa ihan vain sen takia, että ilma oli hyvä, jotta pääsisin nauttimaan hyvästä säästä ”rannalle”, jota en vielä ollut ehtinyt tehdä. Kävin paikallisessa maauimalassa ja oli ihanaa :). Sai vähän väriä pintaan.

Perjantaina sinne uiskentelemaan piti mennä uudestaan :). Lauantaina lähdin käymään Jarin ja Juhan kanssa Münchenissä. Kiertelimme kaupungilla, kävimme Beergartenissa, olympiakylässä, BMW:n ”tehtaalla” jne. Oli tosi kivaa ja kaupunki oli hieno. Ja kelikin suosi. Sunnuntai meni sitten kotosalla vaan…

Seuraavalla viikolla oli normaalien juttujen lisäksi AMK:n International evening, jonne menin poikien pyynnöstä. Ihan mukavaa oli tavata tuttuja ja uusia ihmisiä. Torstaina kävin taas punkkirokotuksessa. Viikonloppuna oli sitten taas reissausta tiedossa. Lähdin käymään Sveitsin rajalla Vorarlbergissa. Tutustuin lauantaina Bregenziin, joka oli oikein nätti kaupunki. Sunnuntaina oli vuorossa piskuinen Feldkirch. Ihan hyvä reissu oli, vaikka koko viikonlopun satoi :(.

Seuraavalla viikolla maanantaina vietettiin Suomi-poikien läksiäisiä ja torstaina lukukauden päättäjäisiä. Mukavaa oli. Muuten viikko oli tavallinen ja sääkin parani vkl:n jälkeen. Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna reissaus kutsui jälleen. Tällä kertaa kävin etelässä Villachissa, Klagenfurtissa ja myös Slovenian puolella Ljubljanassa. Mm. perjantaina oli pientä epäonnea mm. junien kanssa (ei mun vika), samoin majoituksen. Ja onnistuin sitten nilkkanikin pyöräyttämään :(. Onneksi ei varmaan mennyt kovin pahasti. Oli se vkl vähän kipeä mutta sisulla suoritin suunnittelemani jutut kuitenkin. Ljubljana oli ihan hieno paikka. Tapasin pari suomalaista reilaajaa junassa, joten ei tarvinnut yksin kierrellä :). Klagenfurt oli myös ihan näkemisen arvoinen.

Nilkka oli seuraavalla viikolla jo parempi. Pystyin kävelemään normaalisti, eikä sitä särkenyt. Vähän turvotusta vaan… Jätin kuitenkin jumpat väliin. Mahtavat säät jatkuivat. Tiistaina tein päiväretken Grossglocknerin alppitielle, jonne nyt oli mahdollisuus päästä. Se oli sellainen järjestetty retki Salzburgista. Samassa pienessä ryhmässä kanssani oli amerikkalainen perhe. Paikka oli tosi hieno, tie kaikkine mutkineen ja mäkineen ja mahtavat maisemat (ja oltiin korkealla). Näin Itävallan korkeimman vuoren ja erään jäätikön sekä mm. murmeleita! Hieno reissu!
Keskiviikkona vietettiin turkkilaisten läksiäisiä vuorostaan. Lukukausi lähenee loppuaan…

Viime viikonloppuna olin kotosalla. Mahtavan sään vuoksi piti taas käydä Welldoradossa (maauimala) perjantaina ja sunnuntaina ja eräällä läheisellä järvellä lauantaina. Järvivesikin oli lämmintä! Perjantaina tuli käytyä Viron tyttöjen kanssa ulkona :). Muuten vkl meni kotihommissa. En kuitenkaan saanut niin paljon aikaiseksi kuin olin ajatellut, joten tämä viikko on ollut tosi kiireinen. Nyt on siis viimeinen viikkoni Welsissä ja huomenna lähtö. Koko viikon on saanut hoidella tsiljoonia lähtöön ja tulevaan reissuun liittyviä juttuja. Maanantaina vietimme mun, Gabin ja Viron tyttöjen läksiäisiä ja keskiviikkona kävimme työporukan kanssa syömässä. Pari kertaa olen käynyt nyt jo salillakin. Jalka on jo parempi muttei vielä normaali. Mitään hyppy/juoksujuttuja en vielä uskaltanut tehdä, mutta muuta kyllä. Toivottavasti se tuosta nyt pian normalisoituu. Ei se kuitenkaan nyt normaalielämää haittaa.
Alkuviikon olin normaalisti töissä, mutta tänään otin puolet päivästä vapaaksi ja samoin huomisen. Kiireinen pakkaus- ja asioidenhoitelupäivä takana. Huomenna viimeiset jutut, huoneen luovutus ja iltapäivästä junalla Wieniin, josta lento Roomaan! :) Kaveri Suomesta tulee myös ja aiomme lomailla 2,5 viikkoa Etelä-Euroopassa reittinä suunnilleen Rooma, Firenze+Pisa, Genova, Nizza+Cannes+Monaco, Marseille, Barcelona, Valencia, Madrid. Madridista lennämme Suomeen 28.7. Ihanaa, mahtavaa, lomaa ja kivaa tiedossa. Toivotaan että kaikki menee hyvin ja ilmat suosivat. Yritän reissussakin välillä netissä käydä. Mutta nähdään sitten jo pian! :)

Budapestissä kullan kanssa :)

Pe-ti 7.-11.5.2010

Kävin perjantaina vielä normaalisti töissä. Töiden jälkeen nopea käynti kotona ja sitten kävely asemalle hirveän tavaramäärän kanssa. Viikonloppu oli siis tarkoitus viettää Budapestissä, jonne Jonkka lentäisi myös Suomesta. Mulla olikin sitten normaalien viikonlopputavaroiden (iso reppu) lisäksi mukana matkalaukku täynnä talvivaatteita ja muuta tavaraa, jota en tarvitse. Jonkka tuli Suomesta vain käsimatkatavaroiden kanssa ja vei takaisin mennessään matkalaukkuni sisältöineen mukanaan. Kätevää. Pääsin kuitenkin tavaroineni asemalle ja junaan. Linzissä piti vaihtaa. Sen jälkeen sai kuitenkin istua samassa junassa koko matkan (n. 5 tuntia) Budapestiin saakka. Matka meni melko nopeasti tulostamiani Budapest-juttuja silmäillen ja nukkuen. Jonkka oli minua Budapestin asemalla vastassa, koska oli saapunut jo aamulennolla. Kävelimme asemalta hotellillemme, jonne ei ollut kovin pitkä matka. Hotelli oli ihan hieno :), mutta Budapestin melko alhaisen hintatason takia kuitenkin ihan edullinen. Jätimme tavarani hotellille ja lähdimme ulos syömään. Söin paikallista ruokaa; paprikaista broilerijuttua, viiniä ja sellaisia suklaa-pähkinälettuja, hyvää :). Kävelimme syömisen jälkeen vielä vähän keskustassa. Näimme mm. kauppahallin, pääkatu Vaci Uctan, joen ja pari siltaa iltavalaistuksessa. Ihan lupaavalta näytti. Sitten vaan hotellille nukkumaan ja voimia keräämään.

Lauantaina aamulla meidän piti ensin lähteä etsimään aamupalaa, koska hotellin aamupala oli niin törkeän kallis (16e per nenä per aamu!). Löysimme ihan hyvän kahvilan, josta saimme haluamamme melko edullisesti. Aamupalalta jatkoimme matkaa erään museon ohi kauppahallille. Kauppahalli oli hyvä paikka! Yläkerta oli täynnä matkamuistokojuja, jotka olivat halvempia kuin Vacilla olevat. Joitain juttuja tarttui mukaankin… Alakerrassa oli myytävänä kaikkea ruokaa; lihaa, hedelmiä, vihanneksia, leipää, kaikkea. Ostettiin vähän paprikamaustetta kotiin viemiseksi. Lisäksi söimme välipalaksi sellaista paikallista herkkua, jossa rasvassa keitetyn taikinapohjan päälle ladottiin ranskankermaa, juustoraastetta ja meidän tapauksessa salamia. Hyvää! Ja jälkkariksi ostin struudelikojusta rahka-aprikoosistruudelin :).
Kauppahallin jälkeen menimme ihan vieressä virtaavan Tonavan rantaan katselemaan jokimaisemaa; hienoja taloja, siltoja, joen toisella puolella kohoavia kukkuloita ja niillä olevia linnoja ym. Ylitimme joen, ohitimme kuuluisan Gellert-kylpylän/hotellin ja lähdimme kävelemään ylös Gellert-kukkulalle. Näimme mielenkiintoisen ja ihan kauniin luolakirkon. Muuten näkyi puistoa… Ylhäällä näimme vapaudenpatsaan ja vanhan linnoituksen. Parasta oli kuitenkin upea näköala yli Budapestin!
Kesken…